Office tour – velkommen til min IKEA-drøm

Med Bullet Journal følger der en masse gode planlægningsvaner og livsændringer, men det er ikke nogen hemmelighed, at for de fleste, så hænger Bullet Journaling unægteligt sammen med en shitload af skriveredskaber og materielt overforbrug – jeg er ingen undtagelse! Men denne overflod af skriveartikler skal jo ligesom opbevares et-eller-andet sted, og hvor gør man så lige af 500 tuscher og 200 ruller washitape?

Jeg har aldrig haft en kontorplads, og min Bullet Journal-station var denne (fantastiske) rullevogn fra IKEA. Så jeg havde “fornøjelsen” af at rulle gennem huset som en anden madvognsbetjener i DSB-toget mod København. Min plads var ved spisebordet, og jeg pakkede ud og ind flere gange om dagen. Nu har vi renoveret hus, og det gav plads til at jeg kunne få mit eget lille bujo-corner-of-heaven!

Hvem elsker ikke IKEA?

Jeg har været flere gange i IKEA den sidste måned end jeg har været hele livet. Nu bor vi heldigvis ret tæt på Aarhus, og du kan bande på, at der kan proppes mange ting ind i en stationcar – men det har altså givet en tur eller 5 forbi varehuset alligevel. For hvem elsker ikke en tur i IKEA?! (afsløring: ikke min mand!)

Jeg har kun haft én væg at arbejde på, for jeg deler kontoret med min mand, som har sit skriveborg i modsatte ende af rummet.

Masser af bordplads

Det er vigtigt for mig, at jeg har nok bordplads, så jeg ikke skal klemme akvarelmaling, tuscher og bøger sammen. Et standard skrivebord er som regel kun 60 cm dybt, og det er lige lidt nok. Samtidig vil jeg også gerne udnytte enhver centimeter i længden, men jeg er nødsaget til at have et skab på den ene side til printeren og børnenes kreative sager. Skabet efterlader et mål på 183 cm, og sådan et skrivebord findes altså bare ikke.

Jeg har derfor “bygget” mit eget custom skrivebord. Benene er et Alex skab og et Alex skuffemodul. Bordpladen i hvid laminat er fra IKEAs køkkenafdeling og skåret på mål – en halvdyr affære, men det er klart det hele værd, for skrivebordet kommer til at stå der mange år fremover.

Opbevaring og tuscher på display

Skrivebordets Alex-moduler giver en masse plads til opbevaring, og det gør skabet til højre naturligvis også. Skabet er sat på halvhøje ben for at give plads til vores robotstøvsuger, som bor underneden. I skabet er der samtidig boret hul til printerens ledning, så den fast kan stå derinde og stadig være funktionel.

I Alex skuffemodulet har jeg IKEA-hacked Komplement-indretning (fra PAX serien) til at passe ned i mine skuffer. Jeg synes det giver skufferne et mere luksus-look med filtbund, og så er det bare skidesmart at alting er sorteret i ægte Marie Kondo-stil! Alle Komplement-dele er klippet til med en almindelig saks – det er altså ikke nogen stor opgave at skabe lidt lækkert indretning.

De der Skådis-tavler er en ægte bujo-drøm! Alle mine tuscher står sorteret i 18 forskellige bægere (undtagen mine Tombow Dual Brush Pens, som selvfølgelig står på display i deres egen kasse), og samtidig har jeg mulighed for at skabe en collage af inspiration. Alt ser så pænt ud, og så er det praktisk at have alting lige ved hånden.

Øverst tager min Silhouette Cameo 4 plads på en LACK-hylde ved siden af mine statuetter for Årets Blogger og Årets Instagram fra NPS Prisen 2019.

Hvad koster sådan et setup så?

“Kan man virkelig sætte en pris på ægte plannerkærlighed?!”… er det jeg svarede min mand, da han spurgte, hvor mange penge jeg har kastet efter dét projekt. Men du er sikkert også nysgerrig, så kun for dig, har jeg samlet en komplet indkøbsliste her:

ALEX skuffemodul, hvidkr. 500,00
KOMPLEMENT skoindsats (til opdeling af akvarelmaling og pensler)kr. 50,00
KOMPLEMENT opdeler til udtræksbakke fra PAX-serien, 2 stk.kr. 120,00
KOMPLEMENT skuffeunderlag, 90 x 53 (jeg fik underlag til 3 skuffer ud af 1 ark), 2 stk.kr. 100,00
ALEX skab, hvidkr. 400,00
Specialskåret bordplade i hvid laminatkr. 1.530,00
PLATSA skab 60 x 55 x 180, hvidkr. 380,00
FONNES låge 60 x 180, hvidkr. 145,00
HJÄLPA hængsler, 4 stk.kr. 60,00
BEKANT ben, 4 stk.kr. 100,00
HJÄLPA hylder, 4. stkkr. 180,00
LACK hylde 110 x 26, hvidkr. 69,00
SKÅDIS opslagstavler str. 76 x 56, 2 stk.kr. 298,00
SKÅDIS beholdere, 18 stk.kr. 360,00
SKÅDIS krogekr. 20,00
SKÅDIS klemmerkr. 20,00
SKÅDIS elastiksnorekr. 20,00
SKÅDIS hyldekr. 30,00
SKÅDIS beholdere med lågkr. 80,00
SKÅDIS rulleholdere, 4 stkkr. 80,00
PLEJA brevbakkekr. 69,00
DRÖNJÖNS papirkurvkr. 49,00
HATTEFJÄLL kontorstol i farven gunnared mellemgråkr. 1.499,00

I alt

kr. 6.159,00

Bemærk venligst, at tager du kontorstol og specialskåret bordplade ud af ligningen, så er prisen faktisk halveret – så selve tavlesystemet er slet ikke så gal en størrelse i min optik – det er ihvertfald det, jeg retfærdiggører hele indkøbet med 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *