Byd velkommen til DailyBakes – min opskriftsbog

For kort tid siden kunne jeg tilføje en Archer&Olive A5 Watercolor notebook til min evigt voksende samling af skriveartikler (ville du tro mig, hvis jeg sagde, at jeg faktisk forsøger at downsize?). Hvis du har læst min anmeldelse af den, så ved du, at jeg ikke synes den egner sig så godt som bullet journal, dels fordi den er lidt dyr, og dels fordi den kun har 120 sider; men hvad skal den så bruges til?

Det er da den perfekte mulighed for at lave en opskriftsbog!

En lille disclaimer: jeg er sgu ikke kok; der er dage, hvor jeg knap nok kan finde ud af at lave et blødkogt æg! Men jeg elsker at bage og lave desserter, og selvom det ofte er manden, der står for aftensmaden, så kan jeg da også godt kokkerere til husbehov (jeg har jo to børn, og de skal selvfølgelig ikke leve af cupcakes, selvom de sikkert gerne ville!).

“Skal du så til at være endnu en madblog?”

Nej, det skal jeg bestemt ikke. Men jeg tænkte, at det ville være en god mulighed for at vise min opskriftsbujo i deltaljer, og samtidig give jer et indblik i kvinden bag DailyDots. Derfor holder jeg min opskriftsbog under serien DailyBakes, så det er let for alle uinteresserede at springe forbi mine opskrifter.

Jeg vil dog forsøge at holde det så let og bullet journal-relateret som muligt!

Mine opskrifter er samlet fra venner og familie, fra internettet, fra arbejde og institutioner. Det er alle opskrifter, som jeg har brugt gennem lang tid og har rettet til efter vores behov. Jeg vil dog rigtig gerne høre, hvis du har tips eller idéer til at gøre opskrifterne endnu bedre!

Rundtur i min opskriftsbog

Jeg overvejede længe hvordan det bedst gav mening at bygge den op. Det ville være lækkert at kategorisere opskrifterne i rækkefølge, så alle hovedretter ligger sammen, desserter ligger sammen osv. Problemet er, at jeg ikke på forhånd ved, hvor mange og hvilke opskrifter, jeg vil putte i bogen, så jeg ville risikere at få mange tomme sider nogle steder, men mange sider andre steder.

I stedet har jeg – for første gang i næsten 3 år – lavet en indholdsfortegnelse.

Jeg har valgt at markere hver kategori med en farve, så jeg let kan se min indholdsfortegnelse igennem og finde den opskrift, jeg leder efter.

Udover 3 siders indholdsfortegnelse har jeg en forside og et citat. Herefter kommer alle opskrifterne i den rækkefølge, jeg samler dem i. Hvis du vil se den første opskrift i min opskriftsbog, så ligger den lige her, og jeg vil løbende lægge opskrifter op, som jeg får lavet min bog færdig.

Jeg forudser allerede, at det bliver et vildthyggeligt vinterprojekt!

1 kommentar til “Byd velkommen til DailyBakes – min opskriftsbog”

  1. Pingback: DailyBakes: mine yndlingsboller – Dailydots

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *