Anmeldelse: Archer&Olive A5 Signature dotgrid

ENDELIG har jeg samlet mig sammen til at sætte mig ned og skrive det længe ventede blogindlæg: en anmeldelse af Archer&Olive A5 Signature dotgrid notesbog – eller som jeg også kalder indlægget: “hvorfor jeg elsker Archer&Olive SÅ højt!”.

Jeg har fast brugt Archer&Olive siden starten af 2018. Det er i alt blevet til ikke mindre end 4 Signature dotgrid bøger, 1 blackout notesbog og 1 watercolor A5 notebook. Nu er turen kommet til bog nr. 5, men inden jeg springer head first ned i den, så synes jeg, at det var på tide, at jeg kastede mig over anmeldelsen.

Tak til www.handwritings.dk for at sponsorere produktet til brug for denne anmeldelse. Alle holdninger udtrykt i dette indlæg er stadig 100 % mine egne. Læs her, hvis du vide mere om mit samarbejde med Handwritings.

De kolde facts

Min Archer&Olive er deres Signature dotgrid notebook i designet “Night Owl” fra Handwritings.dk – hvilket er fuldstændig nærliggende, da jeg fremover er en fast del af Handwritings-teamet, men selvom jeg ikke var, så er det stadig min yndlings Bullet Journal-pusher, når det kommer til lækre skriveredskaber, bøger og sjovt lir.

Bogen har 160 kridhvide sider på 160 gsm, og Archer&Olive lover ingen ghosting eller bleeding. Bogens omslag er hardcover i stof med en sølvfarvet ugle på forsiden. Med lukkeelastik, lomme, to bogmærker, hvoraf det ene er med Archer&Olive emblem, og penloop, er det med garanti en bog, som er perfekt til Bullet Journaling.

Archer&Olive har ingen fortrykte sider eller sidetal. Prisen er 269,00 kr. og ligger derfor i den dyre ende af skalaen, når det kommer til notesbøger. Den er dog alle pengene værd – læs hvorfor herunder!

Bogens cover

Bogens cover er hardcover betrukket med stof. Stofcovers har det med at samle en masse snavs, og derfor har jeg altid min Bullet Journal i et notebook cover. De nye Archer&Olives er dog betrukket med et glattere stof, som tilsyneladende samler mindre støv end tidligere versioner (som var mere grove i stoffet).

For at bogen ligger helt fladt skal den lige brækkes i ryggen. Det er standard procedure for notesbøger, så hvis du ikke allerede kender til bogryg-brækkeri, så vil jeg råde dig til at slå det op inden du går til værks.

Bogens sider og pentest

Archer&Olives sider er på 160 gsm (dvs. dobbelt tykkelse af almindeligt printerpapir). Det betyder, at ghosting og bleeding er ikke-eksisterende i langt de fleste tilfælde. Siderne er lækre hvide; til sammenligning er her, fra venstre, Leuchtturm1917, Dingbats Earth og Archer&Olive.

Gennem min tid med Archer&Olive har jeg selvfølgelig prøvet samtlige tuscher i den, og resultatet er altid det samme: nul ghosting og bleeding. Jeg har forsøgt at sammensætte en pentest af de mest gængse tuscher på markedet lige nu, så forhåbentlig kan du finde nogle af dine favoritter iblandt og se resultatet med egne øjne.

Der er som sagt ingen ghosting eller bleeding med undtagelse af Staedtler Permanent Lumo Color, men som det ligger på navnet, så er der tale om en alkoholbaseret permanent marker, så resultatet overrasker ikke. I forhold til akvarelmalingen, så går det heller ikke igennem, men jeg ved mange har udfordringer med netop det. Min erfaring er, at rigtige akvareller ikke går igennem, hvis der kun anvendes en begrænset mængde vand. Selv bruger jeg Gansai Shinbi akvarelmaling, som er virkelig budgetvenlig, men farverne er SÅ pigmenterede, at det nok er nogle af de bedste jeg har oplevet.

Forsøger du dig med Tombow Dual Brush akvarel-metoden er historien dog en helt anden. Tombow er vandbaserede tuscher og pigmentet i dem er ikke overvældende. Så bruger du lyse farver, skal der rigtig meget tusch og rigtig RIGTIG meget vand til at skabe den begrænsede mængde farve, som du skal male med – og så går det altså igennem siderne. Her skal rigtig akvarelpapir til (eller Archer&Olive Watercolor Notebook).

Min samlede vurdering

Ja altså. Jeg tager nok mest dette punkt med for at runde blogindlægget af. Realiteten er jo, at du sikkert ikke er i tvivl om, at Archer&Olive er min yndlingsnotesbog, og derfor kan jeg jo kun give den 10 ud af 10 stjerner. Det er virkelig toppen af notesbøger, og den emmer af luksus fra du åbner kassen til du skriver på den sidste side i bogen. Uanset om du tegner eller du bare skriver traditionel bujo, så er det en klar anbefaling herfra!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *